zaterdag 27 februari 2010

Jonge ijsracer Jimmy Tuinstra

Jimmy Tuinstra is de jongste telg van de welbekende Johnny Tuinstra. De dag voor de wedstrijd ijsracen in Stadskanaal was hij aan het oefenen op het IJsselmeer. Met zijn acht jaar is hij al zeer camerabewust!

Jimmy Tuinstra


Jimmy zat op zijn derde jaar al op een zijspancombinatie, een Yamaha PW50. Het was een automaatje, met in het zijspan een aantal stenen om stabiel te blijven.
Hij was vijf jaar toen hij begon met trainingen op het circuit van Joure, van motorclub Flying Boetoe. Hij bestuurde dezelfde PW50, maar dan solo. Vanaf toen nam Jimmy deel aan wedstrijden van de VTBM, de grasbaan- en zandbaanvereniging. Naderhand schafte zijn vader een KTM 50cc aan. Daarmee ging hij wedstrijden rijden voor het KNMV. Sinds kort oefent hij op een KTM 65cc; nu moet hij het schakelen onder de knie krijgen. In het seizoen 2010 zal hij gaan crossen, in de klassen 50cc en 65cc. Op een motorcrossbaan in Den Helder ging hij als een speer over de bulten. Als het aan Jimmy en zijn vader ligt, gaan ze er samen helemaal voor.

Vóór de ijswedstrijden van Stadskanaal heeft hij drie keer op het ijs geoefend. De 65cc KTM heeft kleine wielen. Johnny Tuinstra heeft de machine voorzien van spikes. Het schakelen begint Jimmy al aardig onder de knie te krijgen. De beschermkappen over de wielen, zoals verplicht bij ijswedstrijden, zijn gemaakt van oude delen de Grand Prix motor van zijn vader. Jimmy is vast van plan om een echte goede ijsracecoureur te worden, net als zijn vader.

Meer foto's
Verslag IJsracen Stadskanaal

Geen opmerkingen: